7 علامت کبود پروتئین که نباید از آنها غافل شد!
اگر شما هم جزو افرادی هستید که پروتئین کمی در طول روز دریافت میکنید، بد نیست کمی وقت گذاشته و این مقاله را مطالعه کنید. شاید از این به بعد دلتان بخواهد یک بازنگری کلی در روند دریافت پروتئین داشته باشید.
بدن انسان برای داشتن یک عملکرد مناسب در متابولیسم و سوخت و ساز به پروتئین ها نیاز دارد. بنابراین میتوان گفت اولین ضربه به افرادی که پروتئینی کمی در طول روز مصرف میکنند این مورد است.
ماهیچه ها، پوست، استخوان ها و سایر قسمت های بدن انسان دارای پروتئین هستند. اینیعنی میزان پروتئین دریافتی شما به صورت مستقیم روی عملکرد و سلامت آنها تاثیر گذار است.
علائم کمبود پروتئین و روش تشخیص آنها
بهترین و اولین کار برای فهمیدن کمبود پروتئین دادن یک آزمایش ساده است. شما میتوانید با مراجعه به پزشک تغذیه از او بخواهید وضعیت بدنتان را از نظر میزان پروتئین و سایر مواد مغذی بررسی کند. در ایران افرادی زیادی هستند که رژیم غذایی درستی ندارند.
متاسفانه بیشتر افرادی که دچار کمبود پروتئین میشوند را زنان تشکیل میدهند. نداشتن میل به خوردن گوشت و سایر انواع پروتئین دلیل اصلی این موضوع است.
روش دیگر برای تشخیص این کمبود، بررسی علائم کمبود پروتئین در بدن است که در ادامه آن ها را به صورت تیتر وار بررسی خواهیم کرد.
1/ علائم کمبود پروتئین ؛ ورم کردن بدن
از جمله دلایل بیماری کواشیکور (Kwashiorkor disease ) مقدار کم آلبومین سرم انسان است. یکی از کارکردهای اصلی آلبومین حفظ فشار تورمی است. پروتئین با نگه داشتن نمک و آب در رگ های خونی از تجمع مایعات در بافت ها، به ویژه در پا و مچ پا نقش جلوگیری میکند. اما زمانی که پروتئین کافی وارد بدن نشود، مایعات به بافت های اطراف منتقل و در نهایت تورم در پاها و قسمت تحتانی بدن به وجود می آید.
2/ عضله سوزی
افرادی که برای افزایش حجم عضلات و رسیدن به تناسب اندام باشگاه بدنسازی را انتخاب میکنند، خیلی خوب میدانند که در نبود یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین، عملا افزایش حجم عضلات غیر ممکن خواهد بود. بنابراین باید برای دریافت مقدار پروتئین مورد نیاز برنامه ریزی غذایی داشت.
یکی از علائم کمبود پروتئین کم بودن حجم عضلات است. اگر در چند ماه گذشته دچار عضله سوزی شده اید این به این معنی است که به اندازه کافی پروتئین دریافت نکرده اید.
3/ ریزش مو
از جمله مواد سازنده ساختار مو میتوان به پروتئین ها اشاره کرد. اگر احساس میکنید به تازگی دچار ریزش مو شده اید باید نگاهی به میزان مصرف پروتئین بیندازید. یکی از علائم کمبود پروتئین دریافتی، ریزش مو است.
در صورتی که مقدار کمی پروتئین در طول روز دریافت کنید، بدن به صورت خودکار از آن برای موارد حیاتی تر استفاده میکند. در این صورت موها در اولویت آخر قرار گرفته و در نهایت پروتئین مورد نیازشان را دریافت نمیکنند.
4/ توقف رشد در کودکان
کودکانی که در سن رشد قرار دارند، باید از همه مواد غذاییموجود در هرم غذایی به اندازه کافی و درست استفاده کنند. در غیر این صورت رشد بدن آنها با مشکل مواجه خواهد شد.
یکی از این مواد بسیار مهم برای رشد کودکان پروتئین ها است. یکی از علائم کمبود پروتئین که جبران آن نیز بسیار مشکل است، مشکلاتی است که در روند رشد کودکان ایجاد میکند. بنابراین سعی کنید بین پروتئین ها و فرزندانتان رابطه دوستانه ای برقرار کنید.
5/ افزایش عفونت ها
از جمله علائم کمبود پروتئین در بدن افت سیستم ایمنی است. یعنی افرادی که دچار کمبود پروتئین هستند، نسبت به سایر افراد، بیشتر در معرض افزایش عفونت و بیماری های مختلف قرار میگیرند.
6/ ضعف و گرسنگی
یکی از مزایای مصرف پروتئین برای افرادی که دچار افزایش وزن هستند، برطرف کردن احساس گرسنگی و کنترل اشتها است. زمانی که پروتئین به اندازه کافی وارد بدن میشود، سه اتفاق مهم رخ میدهد.
·ایجاد احساس سیری بیشتر و طولانی تر در افراد
·بالا رفتن سوخت و ساز و متابولیسم بدن و چربی سوزی بیشتر
·عضله سازی بیشتر
با توجه به این سه مورد میتوان گفت افرادی که علاقه مند به خوردن هستند و از اضافه وزن خود ناراحت هستند میتوانند از پروتئین استفاده کنند.
7/ مشکلات پوستی
هفتمین مورد از علائم کمبود پروتئین در بدن انسان مشکلات پوستی است. پوست و ناخن نیز مانند مو تا حد زیادی از پروتئین ساخته شده اند. شکننده شدن ناخن و از بین رفتن کیفیت پوست جزو نشانه های کمبود پروتئین است.
تا اینجا به هفت مورد از علائم کمبود پروتئین اشاره شد. اگر احساس میکنید بعضی از این علائم در بدن شما وجود دارد و از طرفی میزان پروتئین دریافتی شما کم است، باید احساس نگرانی کنید و سریعا در جهت بهبود رژیم غذایی خود اقدام نمایید. البته فراموش نکنید که این علائم به 7 موردی که در این جا اشاره شد ختم نمیشوند. برای مطالعه کامل این علائم میتوانید با کلیک رویاینجااطلاعات بیشتری کسب کنید.
منبع : zeebito.com
.: Weblog Themes By Pichak :.